HTML

Literáti Grosz S(z)ószórója

Az embernek csak az mond valamit, amit hall. Itt lehet, hogy az olvas- ill. látvány is.

No, Comment!

Álláshirdetés

2010.09.10. 10:50 :: Literáti Groß

Tudjátok, ha az ember felad egy álláshirdetést, s megjelenik, utána elkezd várni. Nagyon számít egy hívásra. Vagy többre. És jönnek is ugyan ezek a megkeresések, csak nem onnan, ahonnan kéne, és nyilván a leglehetetlenebb, legvalószínűtlenebb emberek találnak meg.

Amikor megcsörrent először a telefonom, a szívem a torkomban pumpált. Két nyugtató sóhajtás után dadogva-hebegve beleszóltam a telefonba:

Hálló tessék, Literáti-Nagy Ádám vagyok. - Idős néni hangját hallom a vonal túlvégéről.

Na, hát jó napot! Ööö..., na. Az álláshirdetés miatt akarok beszélni magával, hogy ezt a dolgot hogyan is kell csinálni.

A német-egészségtantanári állásra tetszik gondolni?

Igen, arra. Hát azért.

Itt biztos valami tévedés lesz, én ugyanis nem állást hirdetek, hanem állást kínálok.

De hát kiírtam magamnak, itt van.

Hölgyem, higgye el, nem. Mi vetélytársak vagyunk. Nézze meg még egyszer a hirdetést.

Ja! Akkor... akkor viszontlátásra!

Viszonthallásra, csókolom.

A szívem visszacsúszott tüdőfeleim közé. Nem telt bele sok, jött is a következő telefonáló. Most már egy kicsivel jobban összeszedődve szóltam bele újra bemutatkozva. A telefon végén lévő személy bemutatkozása után a következőt mondta:

Nézze, én igazából kirakatrendező hölgyeket keresek, viszont én úgy hallom, hogy Ön nem az.

Nem, nem téved. Valóban nem vagyok az. Majd arra hivatkozott, hogy egy rakás szám fel van neki írva, úgy gyűjtötték össze neki innen-onnan, viszonthallásra, sok sikert.

Nem telik bele újfent sok, ismét keres valaki. Remélem most már nem Bozó bohóc szelleme fog megint felhívni. A szokásos bemutatkozás után ugyancsak ez az úr keres, aki utána elmondja, hogy valójában egy festményhez keres modellt. És egy érdekes cikket is találtam, itt a szövege innen:

1997 tavaszán kezdődött.
Kuncze Gábor belügyminisztersége alatt.
A Kuncze-katonai kommandó megszállta [van elég baja enélkül is] költő, festőművész házát és 56 kutató házkutatást végzett, több személyi holmiját és engedélyezett önvédelmi fegyverét lefoglalták. Őt magát megbilincselve elvezették, lecsukták és vádat emeltek ellene. A vád: összesküvés szervezése a fennálló államrend ellen (1997!).
A koncepciós per a bíróságon a javára dőlt el, a bíróság felmentette a koholt vád alól, a letartóztatásból kiengedték. Ezzel egyidejűleg a bíróság kötelezte őt (fizetési meghagyással) a kommandós akció 80.000 Ft-os költségének a megtérítésére.
  [van elég baja enélkül is] festő, aki pert nyert és aki jelenleg is egy 56-os forradalom jeleneteit ábrázoló körkép elkészítésén fáradozik, miközben több óvodát és iskolát térítés mentesen megfestett, nem nyugodott bele ebbe a megalázó és érthetetlen tehertételbe, fellebbezett ellene de hiába.
Reménykedve, hogy az 1998-ban felállt új kormányzat alatt sikerül az ügyet rendbe tenni, máig sem jutott a végére.
A legutóbbi félév történése: levelet írt Dávid Ibolya miniszter asszonynak - Ő átadta azt elintézésre Hende Csaba államtitkárnak - válasz nem született - Pallos György telefonját bekapcsolták Hende Csabához, az államtitkár elmondta neki, hogy ő nem tud segíteni és többet ne zavarja - felhívta Horváth Balázs képviselő urat, aki igazat adott neki, de helyzeténél fogva nem tud segíteni.
A múlt hónapban kihallgatást kért a francia nagykövetnél, aki megígérte, hogy átnézi az ügyet, és március folyamán megbeszélik milyen lépéseket kell tennie [van elég baja enélkül is]nek, lévén, hogy az ügyet a Strassbourgi emberjogi bíróság elé kívánja vinni a vele szemben alkalmazott politikai megkülönböztetés miatt.

Ezeken kívül már csak az volt jobb, amikor egy nagyon durva és nem túl éles elméjűnek hangzó urat hívtam vissza, aki nem akart bemutatkozni sem. Végül visszahívott, a  beszélgetés pedig így hangzott:

Hálló tessék, itt Literáti-Nagy Ádám beszél.

Megvan a probléma! Kérem, megvan a probléma.

[???]

A húgom, tudja, ő hívta ám magát. Tudja, neki is van telefonja, de előfordul, hogy az enyémet használja. Na, és ő kereste magát. Szóval, tudja, ő mostanában bele van bolondulva ebbe a diétába. Ezért kereste magát. Hogy... ööö, diéta.

Hmm. Ebben az esetben köszönöm a szíves megkeresést, ha egy mód van rá, 5 óra után keressenek meg.

 

Zárásként pedig talán ez a videó lenne a legtalálóbb. Mi más?

 

1 komment

Címkék: munka pff hátnyilván dilbert

A bejegyzés trackback címe:

https://malacodvan.blog.hu/api/trackback/id/tr372285478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása